Parteneri


Sponsori

Login
email :
parola :
Sondaj
Care este varsta minima de la care o persoana poate deveni BROKER?

21
16
18

In fiecare miercuri, intre 10.00 – 11.00 Bursa de Valori Bucuresti organizeaza “Ziua portilor deschise la Bursa”. La eveniment pot participa 25 de elevi insotiti de un cadru didactic. Pentru inscrieri email la: daniela.staicu@jaromania.org  si asteptati confirmarea.

Planificare Conferinte Piata de capital 2012
Informatii despre inscrierea in competitie aici.

Programul Piata de capital trece de la instruire in activitatea de identificare a unor produse sau servicii financiare existente si functionale pe o piata, la stimularea dorintei de a investi, pina la decizia de investitie in conditii de studiere a pietei, de analiza si de corelare a informatiei cu resursele - folosirea resurselor limitate de care dispunem pentru eficientizarea investitiei in sine, pentru sustinerea eficienta a portofoliului si pentru minimizarea riscului.

Programul contribuie la formarea unei imagini complete asupra pietei de capital si a instrumentelor de lucru pe aceasta piata precum si a beneficiilor si riscurilor.


Implementare
Piata de Capital este o serie de sase activitati recomandate elevilor 16-19 ani. Se recomanda implementarea sub forma de curs optional, extracurricular-cerc sau material auxiliar la cursurile din scoala. Numar de ore: versiune Standard: 12;  v. Extinsa: 24

Conceptele abordate in program: Actiuni – Amortizare – Asigurari – Bilant – Buget – Bursa de valori – Competitie – Consum – Creante – Credit comercial – Dorinta – Economii – Economie de piata – Fonduri de pensii – Fonduri mutuale – Libertatea de alegere – Lichiditate – Inflatie – Investitii – Insuficienta – Imprumuturi pe termen lung – Imprumuturi pe termen scurt – Obligatiuni – Piata – Preturi – Proprietate privata – Rata rentabilitatii – Rentabilitate – Resurse – Riscuri – Rolul guvernului – Titluri de stat – Venit.

Recomandat cadrelor didactice: profesori de discipline economice si educatie antreprenoriala.

Din anul scolar 2010/2011, ghidul programului este disponibil online prin accesarea contului de profesor/elev/voluntar, sectiunea Resurse.

Consultantul lunii
Iulian Lupu
Expert financiar bancar, Bursa de Valori Bucuresti
 
Noutati   |   Contact   |   Termeni si conditii   |   Harta site   |